Noodzaak om te herstellen na een training

Wat je nodig hebt om te herstellen na een training

May 27, 2020

Uitwerken is belangrijk. Het brengt je lichaam in vorm, bouwt kracht op en maakt je spieren sterker. Maar het is belangrijk om te weten wanneer je moet rusten, zodat je die spieren niet overwerkt, en om ervoor te zorgen dat je het herstel krijgt dat je lichaam nodig heeft om zich na een training weer aan te vullen.

Het niet goed afkoelen na een training is slecht voor je lichaam vanwege de mogelijkheid van blessures; plus als je jezelf geen rustpauze geeft, bouw je geen spieren en genezend weefsel op en kunnen je prestaties erdoor afnemen. Goede sporters weten dat de manier waarop je na een training vertraagt, net zo belangrijk is als de warming-up die je van tevoren doet.

PRO Compression weet alles over herstel en deelt tips om sporters te helpen hun potentieel te bereiken en te behouden door middel van herstelmethoden na een training.

Hieronder vindt u vijf geweldige oefeningen om de afkoeling na een training en een gezond herstel van uw belangrijke spieren te bevorderen. Dit houdt u in topvorm en vermindert het risico op blessures.

Actief herstel

Actief herstel houdt in dat er onmiddellijk na een zware training wordt geoefend met een lage intensiteit. Door de actieve recuperatie kunnen uw spieren “geleidelijk” vertragen in plaats van in één keer uit te rusten. Deze techniek helpt uw lichaam de stress van intense oefeningen te verlichten en gestaag af te koelen. Het vermindert ook de hoeveelheid melkzuur in de spieren, wat de pijn en stijfheid verlicht.

Bovendien kunnen actieve hersteloefeningen helpen om de crash of depressieve stemming te vermijden die sommige atleten hebben na een gebeurtenis met hoge intensiteit, en het egaliseert de hartslag, zodat er geen plotselinge stops of starts zijn. De cardiovasculaire gezondheid is ook belangrijk en mag niet worden genegeerd bij het trainen en het afremmen. De American Heart Association raadt aan om een paar minuten te vertragen na het snelle lopen of rennen, zodat u uw hart niet schrikt van een plotselinge stopzetting van de training.

Eiwit nodig

Het American College of Sports Medicine en andere geloofwaardige organisaties hebben verklaard dat de gemiddelde volwassene elke dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig heeft voor optimale kracht en gezondheid. Maar sporters hebben meer nodig vanwege de hoeveelheid beweging die ze doen.

De American Dietetic Association beveelt 1,2 tot 1,4 gram per kilogram lichaamsgewicht aan voor actieve sporters. Als je weerstand en krachttraining ondergaat, heb je misschien meer nodig.

Eiwit is van vitaal belang voor het herstel van de spieren en het aanvullen van de energie die tijdens een training verloren gaat, dus richt je op deze doeldoelen van de eiwitinname per dag. Maak je huiswerk en kies een hoogwaardige eiwitbron op basis van je voedingsbehoeften en -voorkeuren.

Tak Keten Aminozuren

Een andere nuttige aanvulling om op te nemen is Branch Chain Amino Acids (BCAA’s) na een training. BCAA’s staan bekend om het aanvullen van energie, het verminderen van spiervermoeidheid en het verlichten van spierpijn die vaak wordt ervaren met een krachtige sporttraining routine.

U moet uw lichaam geleidelijk laten terugkeren naar een rusttoestand, en BCAA’s helpen u daarbij.

Gebruik compressiesokken

Compressiekousen, vaak voorgeschreven voor mensen met diabetes die lijden aan oedeem van de benen en voeten, zijn ook nuttig na lange runs en intensieve trainingen. Het voortgezette gebruik van compressiekousen als onderdeel van het herstel na een training heeft aangetoond de zwelling van de voeten en benen te verminderen en de bloedsomloop in de getroffen gebieden te verbeteren. Het vermindert ook de pijn in de spieren die tijdens de intensieve training werden uitgerekt. U kunt online compressiesokken kopen of ze zoeken in uw lokale gezondheids- en fitnesswinkel om de hoogte van de sok en het drukniveau te bepalen dat geschikt is voor uw herstelbehoeften.

Rekoefeningen

Rekken helpt bij het verminderen van pijn en stijfheid na een training, herstelt het bewegingsbereik van uw spieren, bouwt flexibiliteit op lange termijn op en bereidt u voor op uw volgende training. Rekken helpt ook uw spieren te egaliseren en houdt ze in de beste conditie zonder ze te veel te gebruiken.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw spieren en uw hele lichaam in de beste conditie te houden. Het gebruik van actieve hersteltechnieken, het eten van voldoende eiwitten, het toevoegen van BCAA’s aan je kuur en de zorg voor je spieren na de training zal je helpen om je hersteltijd te verminderen en je beter voor te bereiden op je volgende training. En vergeet niet om de training altijd te beginnen en te eindigen met strekoefeningen om uw spieren in de best mogelijke conditie te houden.

Het verzorgen van uw lichaam is meer dan een training met veel impact. Het gaat er ook om hoe u daarna afkoelt, zodat u veilig kunt trainen en uw lichaam op een natuurlijke manier kunt helpen herstellen. Op die manier bent u in de beste conditie voor uw volgende training en blijft u op de hoogte van uw spel!