Huishoudelijke Fitness Hack

Huishoudelijke Fitness Hacks

August 9, 2019

Zonder sportscholen open, zijn we allemaal aan het klauteren over wat we moeten doen voor een thuistraining. Lichaamsgewicht oefeningen zijn goed, maar soms wil je wat meer gewicht om te gooien. Voordat u zich op apparatuur voor thuis stort, zijn hier 10 gewone huishoudelijke artikelen die u waarschijnlijk al thuis hebt en die perfect zijn om u te helpen in een fitnesssnuifje.

Duffelzak

Uw reisplannen mogen dan wel gegrond zijn, maar u kunt nog steeds dromen van een tropische vakantie en een plunjezak inpakken met al uw warme weerkleren. Pak de tas zo zwaar in als je wilt, en gebruik hem voor bicepkrullen, schouderdrukken, hurken, omgekeerde longe en plank doortrekken.

Melkkannen

Bewaar uw lege melkkan, vul deze met water en BOOM! Onmiddellijk gewicht! Je kunt bicepkrullen, schouderdrukken, buigen over rijen, hurken en zoveel andere oefeningen doen met een enkele gallon kruik. Bespaar twee melkkannen en je kunt nog meer doen. Een gallon water weegt iets meer dan 8 pond, dus vul het naar wat je lichaam aankan met tillen.

Je kunt ook gigantische flessen wasmiddel gebruiken. Het is een training om die baby’s op de wasdag op te tillen, dus waarom zou je het niet ook voor een echte training gebruiken?

Eetkamerstoel

Stoelen zijn super veelzijdig inzetbaar om te sporten. Kies een eetkamerstoel zonder armen voor schuine push-ups, tricep dips, zitten om te staan, steps ups en nog veel meer opties.

Trap

Als je toegang hebt tot trappen, heb je een overvloed aan trainingsmogelijkheden. Natuurlijk kunt u de trap op en af rennen of lopen om een geweldige hartslagboost te krijgen. Daarnaast kunt u trapbewegingen maken, één been opstapjes maken, push-ups maken, tricep dips doen en nog veel meer oefeningen doen.

Een Muur

Het maakt niet uit hoe groot je huis is, je hebt waarschijnlijk één muur. Dat is alles wat u nodig heeft voor eindeloze fitnessmogelijkheden, zoals muurhurkzit, wandsteunen, wand push-ups en voor de ultieme ontspanning, benen tegen de muur.

Papieren platen

Plaats papieren borden onder uw handen of voeten om te fungeren als schuifregelaars om uw gewone push-up of plankoefening op te voeren. Probeer een bordje onder elke hand te plaatsen terwijl u aan de bovenkant van een push-up zit. Doe een push-up en schuif uw rechterhand aan de bovenkant van de oefening naar voren of opzij voordat u terugkeert naar het midden. Herhaal de volgorde.

Of plaats de platen onder uw voeten. Trek in plankstand de voeten één voor één naar binnen voor een bergbeklimmer.

Basketbal of Voetbal

Een medische bal is een geweldige manier om je kern en rompmobiliteit te bewerken. Wil je het geld er niet voor uittrekken? Maak je eigen thuis met een oude basketbal of voetbal. Snij gewoon een spleet in de vorm van een sikkel en vul deze met zand. Lijm het dicht met rubber cement. Zorg ervoor dat je weet hoeveel zand je in de bal stopt.

basketbal en voetbal
Football and basketball isolated on the white

Anders heb je een superzware bal die je niet kunt tillen!

Krijt

Wil je werken aan snelheid en snelheid op je voeten? Je zou moeten boren op een behendigheidsladder. Maar je hoeft er geen te kopen! Teken gewoon de contouren van de behendigheidsladder met krijt op een stoep, oprit of basketbalveld en laat je boren. U zult sneller dan ooit zijn als het seizoen begint.

Honkbalknuppel

Schuimrollen zijn ideaal voor een beter bewegingsbereik, flexibiliteit, het verlichten van spierpijn en het voorkomen van blessures. U hoeft niet per se een schuimroller aan te schaffen om dezelfde voordelen te krijgen. Een rolband of een PVC-buis is een geweldige vervanger voor thuis. Een andere optie is een honkbalknuppel. Het is geweldig voor het uitrollen van de kalveren. Of je kunt het gebruiken zoals je een handheld stick roller zou gebruiken door over de quadriceps te rollen om de kleverige fascia te breken.

Lacrosse Bal

Het kan zijn dat u actiever bent of activiteiten doet die u niet gewend bent te doen, wat kan leiden tot spierpijn, benauwdheid en onbeweeglijkheid. Helaas is uw gebruikelijke massagetherapeut gesloten. Wat doet u om de pijn, stress en spanning weg te werken? Een nauwe seconde is het schuimbewegen. Maar soms is een schuimroller gewoon te groot voor die moeilijk bereikbare plaatsen.

Lacrosseballen zijn het antwoord. Het is een eenvoudige SMR (self-myofascial release) tool.

Het rollen van een Lacrosse-bal over pijnlijke delen van het lichaam zoals de voeten, kuiten en heupen kan net genoeg zachte druk uitoefenen om triggerpoints in de spieren te activeren en eventuele pijn of ongemak te verlichten. Rol tot 60 seconden lang over de lacrossebal om de intense verlichting te voelen!