Kies de beste sportschool

Hoe kiest u de beste sportschool voor u?

May 27, 2020

Of u nu aan uw fitnessreis begint of gewoon op zoek bent naar een andere omgeving, het kiezen van een sportschool kan een gecompliceerde beslissing zijn. Als u in een grotere stad woont, kunt u kiezen uit meerdere faciliteiten, die allemaal vergelijkbare apparatuur en trainingsmogelijkheden bieden. En met de opkomst van gerichte, eenmalige faciliteiten zoals Flywheel of Pure Barre, wordt het selectieproces alleen maar moeilijker. Hoe weet je of je de juiste sportschool voor je kiest? Hier zijn vier dingen om in gedachten te houden bij het zoeken naar een nieuwe faciliteit.

Rondleidingen

Ga niet naar een sportschool op basis van de online foto’s. De meeste multi-locatie sportscholen zullen over de hele linie dezelfde foto’s gebruiken, in plaats van foto’s van individuele faciliteiten. Neem een persoonlijke rondleiding door de ruimte om te zien waar u zich voor inschrijft. Als je dingen opmerkt zoals kapotte of ongeorganiseerde apparatuur of vuile trainingsruimtes, kun je misschien verder zoeken. U kunt ook met een medewerker praten om een beter beeld te krijgen van wat de faciliteit te bieden heeft. Enkele vragen die u kunt stellen zijn onder andere:

  • Wat voor trainingsprogramma’s worden hier aangeboden?
  • Wat is het drukste moment van de dag?
  • Wat zijn uw uren?
  • Wat is er inbegrepen bij een basislidmaatschap?

Uitrusting en opleiding

Als u een algemene trainingsruimte wilt met basisuitrusting en trainingsmogelijkheden, dan is uw gemiddelde mixed-equipment sportschool een geweldige optie. Deze sportscholen hebben alles, van vrije gewichten tot cardioapparaten en rek- en strekruimtes, en veel sportscholen bieden extra trainingsfuncties, zoals workoutlessen of persoonlijke training. Gyms met meer locaties bieden over het algemeen lagere lidmaatschapstarieven, maar hebben mogelijk niet hetzelfde gevoel van gemeenschapszin als de faciliteiten die lokaal eigendom zijn en worden gebruikt.

Als u op zoek bent naar een specifiek apparaat of een trainingsoptie, moet u zich misschien aansluiten bij een meer gespecialiseerde sportschool of upgraden naar een hoger lidmaatschapsniveau. Als u bijvoorbeeld naast uw krachttraining ook rondjes wilt zwemmen, heeft u een sportschool met een zwembad of een lidmaatschap bij uw lokale watersportcentrum nodig.

Gemeenschap en milieu

Als je je voorstelt dat je naar de sportschool gaat, wie is er dan nog meer? Ben je omringd door collega-spinfanaten? Is iedereen gewichten aan het krullen in tanktoppen, of zijn ze aan het schuifelen voor een snelle zweetbehandeling voor het werk? Waar u ook sport, zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt bij de gemeenschap en de omgeving van uw instelling. Als u op zoek bent naar een sociale omgeving, overweeg dan om een sportschool te kiezen die groepstrainingen, speciale evenementen of andere people-to-people workout-mogelijkheden biedt. Als u net aan uw fitnessreis begint, zoek dan een sportschool die beginnerslessen biedt of reclame maakt voor een inclusieve omgeving. U hoeft niet te trainen in een stinkende garage of een chique studio als het niet past bij uw workout stijl.

Gespecialiseerde faciliteiten

Het is niet voor iedereen even leuk om gewichten te tillen of kilometers te maken op een loopband. Als een basis mixed-equipment sportschool je verveelt, probeer dan eens te kijken naar lidmaatschappen bij gespecialiseerde faciliteiten – ook wel bekend als fitnessstudio’s. U kon kickbokslessen nemen bij uw lokale 9Round, zich uitstrekken bij een yogastudio in de lucht of draaien aan de beat van leuke muziek bij een CycleBar. Als verschillende fitnessopties intrigerend klinken, kijk dan of uw stad een multi-faciliteitslidmaatschapsprogramma heeft, zoals de Pass van de Klasse. Zo kun je je inschrijven voor lessen bij verschillende faciliteiten onder één lidmaatschap, zodat je je trainingen kunt mixen wanneer je maar wilt. Het maakt niet uit welke sportschool of faciliteit je kiest, zorg ervoor dat je plezier hebt!