Gewicht krijgen als je het probeert te verliezen

5 Redenen om gewicht te winnen als je het probeert te verliezen.

August 27, 2019

Er is geen grotere zwerver dan na een paar weken hard werken op de weegschaal te komen om een paar kilo’s af te werpen en dan te zien dat het aantal daadwerkelijk is gestegen. Deze woedende ervaring is eigenlijk heel gewoon, maar wat veroorzaakt het? Er zijn verschillende redenen waarom je misschien aankomt als je probeert af te vallen. Het kennen van deze redenen en het corrigeren ervan kan u helpen om weer op de rails te komen om de resultaten te zien waar u achteraan zit.

Eten voor de verkeerde training

Er zijn vele manieren om fit te worden: lopen, rennen, Pilates, spinning, boksen, tillen, triatlon of CrossFit, om er maar een paar te noemen. Deze activiteiten kunnen u allemaal helpen om uw conditie te verbeteren, maar ze stellen verschillende eisen aan uw lichaam, inclusief uw voedingsbehoeften. Training voor een IRONMAN vereist een hoge calorie-inname, vooral van koolhydraten, terwijl Pilatesgangers kunnen profiteren van een kalmerend, anti-inflammatoir dieet. Het eten van een hoog calorisch, koolhydraatrijk dieet voor duursporten omdat je een paar HIIT-lessen per week bent gaan doen, zal niet goed overkomen als het gaat om het wegen.

Onder-getankt

Voor sporters die serieus trainen is het gemakkelijk om de energiebehoefte van je lichaam te onderschatten. Als je te veel calorieën wegsnijdt in de hoop die laatste paar kilo’s kwijt te raken, zal dat waarschijnlijk een averechts effect hebben. Wanneer mensen te weinig calorieën verbruiken, vertraagt de stofwisseling en kraakt het gewichtsverlies (samen met de gezondheid en de prestaties). Terwijl het contra-indicerend lijkt, kan het toevoegen van calorieën van hoge kwaliteit het lichaam stimuleren om efficiënter te werken.

Vals Positief

Het gewicht schommelt. Hang niet telkens het nummer op als je je weegt. Het drinken van twee pond water en het onmiddellijk stappen op de weegschaal zal twee extra kilo’s reflecteren, maar we weten natuurlijk allemaal dat dit niet de manier is waarop gewichtstoename werkt. De meeste van de schommelingen komen van water en zullen van dag tot dag variëren op basis van het zweten, het waterverbruik, de natriuminname en de koolhydraatinname. In plaats van je zorgen te maken over elk gewicht, neem je een gemiddelde van die gewichten wekelijks om een beter gevoel te krijgen voor de lange termijn trend.

Spier is zwaar

Je zou kunnen verliezen gewicht, maar het winnen van spieren als je deelnemen aan een nieuwe routine die zich richt op het tillen en versterken van de spieren, terwijl het tanken voor winst. Het kan frustrerend zijn om het getal op de weegschaal te zien stijgen, maar probeer andere metingen te gebruiken om uw lichaamssamenstelling te beoordelen, zoals DEXA-scans, Bod Pods of gewoon een meetlint. Houd er rekening mee dat het enkele weken duurt om echt spieren aan te trekken.

Overcompensatie van

Meer opnemen dan je eigenlijk verbrandt is de belangrijkste reden dat je misschien geen resultaten ziet. Wanneer u begint te trainen, wordt uw stofwisseling op gang gebracht, neemt de honger toe en begint u extra snacks of porties te pakken omdat u het gevoel heeft dat u dat extra voedsel nodig heeft of verdiend. Die 30 minuten durende training heeft geen proteïneshake nodig. Met het lopen van 6 mijl verdien je die Frappuccino niet. Uw dieet is een groot deel van het bereiken van gewichtsverlies doelen. Het is veel moeilijker om 400 calorieën af te werken in vergelijking met hoe gemakkelijk het is om die hoeveelheid te consumeren. Zorg ervoor dat u een voedingsstoffenrijk dieet eet dat goede energie ondersteunt, maar ook een licht calorietekort met zich meebrengt.