Manieren om productiever te zijn

17 Manieren om productiever te zijn in de sportschool

May 27, 2020

Hectische levens vol met lange werkdagen, dinerplannen en het proberen te doen van de was maakt het moeilijk om te passen in de fitness. Dus, als we naar de sportschool gaan, kunnen we er net zo goed het beste van maken.

Of het nu gaat om het trainen van het hele lichaam in een keer of het trainen met een vriend, hier zijn 17 manieren om productiever te zijn in de sportschool.

1. Ontwijk afleiding

“Ik doe een push-up… Kan ik je terugbellen?” Ja, dat klopt.

Smartphones, smartwatches, en al het andere dat zoemt of dingt, kan erg klote zijn. Vermijd sms’jes, telefoontjes en Snapchat door je telefoon op Do Not Disturb of vliegtuigmodus te zetten.

2. Vermijd Spitsuur

Probeer tijdens de daluren naar de sportschool te gaan om uit de drukte te blijven en te voorkomen dat u op apparatuur moet wachten. Extra punten om ‘s middags te gaan om de hele dag productief te blijven!

3. Weet waar u naartoe moet

Als u niet bekend bent met de sportschool, plan dan een beetje extra tijd te besteden tijdens uw eerste bezoek, zodat u de scène kunt verkennen. Zoek uit waar alle apparatuur zich bevindt, zodat u niet in rondjes loopt op zoek naar de ketelbellen.

4. Download een App

Weet je niet precies wat je in de sportschool moet doen? Bespaar tijd door een fitnessapplicatie te gebruiken om een plan te hebben. Of probeer gewoon een van onze kracht- of cardiotrainingen.

5. Zet de Tunes aan

Studies tonen aan datnaar muziek Pro tip: Houd één mega-upbeat-nummer op je afspeellijst als een go-to voor die bijzonder moeilijke trainingsmomenten wanneer je een extra duwtje in de rug nodig hebt.

6. Stel een doel

Plan je gymnastiek-doelen voordat je aankomt. Het is gemakkelijk om afgeleid te worden en je te overweldigen als je een drukke vloer raakt, maar als je al een paar notities hebt gemaakt, weet je dat je meteen naar de matten, loopbanden of vrije gewichten moet gaan. Ga nog een stap verder door het aantal herhalingen, sets of zelfs een specifieke training op te schrijven om te voorkomen dat u de bochten halverwege afsnijdt.

7. Blijf gehydrateerd

Water hydrateert niet alleen, het kan ook de vermoeidheid bestrijden. Probeer twee uur voor de training 17 tot 20 ons water te drinken. Drink tijdens de training ongeveer elke 20 minuten zeven tot tien ons water.

8. Brandstof opdoen

Hoewel sommige studies hebben aangetoond dat het goed is om op een lege maag te werken, is het altijd het beste om je darmen letterlijk te volgen. Het tanken voor een training zorgt ook voor duurzame energie, zodat je harder kunt duwen.

9. Tijdstip van uw rust

Blijf op de hoogte van het tikken van de klok tussen de intervallen of sets. Dat 60-seconden-herstel kan gemakkelijk veranderen in drie of vier minuten als je niet oplet. Probeer een timer op uw telefoon of een intervalapplicatie te gebruiken om de rust consistent te houden.

10. Doe Supersets

Wil je echt tijd besparen? Doe twee oefeningen achter elkaar die zich richten op dezelfde spiergroep (denk aan: squats gevolgd door lunges, of push-ups gevolgd door pull-ups). Door het verminderen van de rust worden de spieren aangesproken en worden er meer calorieën verbrand.

11. De weerstand of het gewicht verhogen

Om plateaus te vermijden, schakel je de intensiteit en de herhalingen regelmatig bij. Het verhogen van het gewicht dat je optilt zal spieren opbouwen en vet verbranden (en nee, dames, het zal je niet volumineus maken).

In het algemeen, als je eenmaal acht tot twaalf herhalingen kunt doen bij een bepaald gewicht, verhoog je het gewicht met 5 procent. Zodra je 12 herhalingen kunt doen, verhoog je weer.

12. Neem een les

Als je constant in je eentje in de sportschool zit, kun je snel vast komen te zitten in een sleur. Als je je inschrijft voor een klas – of het nu draait, yoga of een mix van cardio en kracht – kun je de boel op scherp zetten en je naar een nieuw niveau tillen. Bonussen: Een duidelijke start- en eindtijd, hulp van een instructeur en verantwoording.

13. Kies een partner

Niet alleen kunnen vrienden helpen om je verantwoordelijkheid te vergroten, maar we zijn er vrij zeker van dat samen oefenen een stuk leuker is dan alleen gaan. Hetzelfde geldt voor koppels: Studies hebben aangetoond dat koppels een sterke invloed hebben op elkaars gezond gedrag en dat het makkelijker is om aan een gezond doel vast te houden als een partner ook meedoet.

14. Probeer Tabata of Intervaltraining

Korte tijd? Intensieve intervaltraining zoals Tabata kan snel vet verbranden. Je zult hard pushen, herstellen, en dan herhalen in een poging om je hartslag te verhogen en de verbranding van calorieën te maximaliseren. Ja, het is moeilijk, maar je zult in de helft van de tijd klaar zijn.

15. Kies Beweegt dat Doel Meerdere Spiergroepen

We zeggen niet dat er iets mis is met klassieke bicepkrullen of beenverlengingsmachines, maar als u tijd wilt besparen, zijn er effectievere manieren om al uw grote spiergroepen te raken. Meerdere stappen bewegingen met een pers boven het hoofd of lunches met een twist-target overal en zorgen ervoor dat uw training niet te basaal aanvoelt.

16. Intervallen uitvoeren

In plaats van een uurtje op de loopband, kies je voor kortere intervallen. Korte uitbarstingen van intensief hardlopen kunnen snelheid opbouwen en de cardiovasculaire kracht verhogen in minder tijd dan lange, steady-state runs, maar u kunt het ook mengen met hellingsschema’s als snelheid niet uw ding is.

17. Probeer een Personal Trainer

Om elke vorm van verslapping te voorkomen (we zijn er allemaal geweest), schrijf je je in voor een sessie met een trainer. De wetenschap suggereert dat een personal trainer mensen kan motiveren om de intensiteit in de sportschool op te voeren. Bovendien kunnen trainers helpen bij het corrigeren van slechte gewoontes en houden ze je routine fris.