Boost Motivatie voor uw trainingen

10 Manieren om de motivatie voor uw trainingen te verhogen

May 27, 2020

Het is koud buiten, en te veel vakantieplezier zorgt ervoor dat je je uitgeput en traag voelt. Een verblijf in bed onder de dekens kan gemakkelijk de standaard optie worden voor zelfs de meest fitte personen. In deze tijd van het jaar maken platen met koekjes, vakantieparty’s en ijzige buitencondities het moeilijk om op koers te blijven met je gezondheid, conditie en voedingsdoelen. Terwijl het OK is om een pauze te nemen om van het seizoen te genieten, kan een beetje motivatie om het vol te houden als het moeilijk wordt een lange weg gaan in het gevoel van energie, fitheid en het voldoen aan uw lange termijn doelen.

Maak een Mantra

Citaten en mantra’s kunnen je helpen je krachtig en klaar te voelen om de wereld aan te gaan. Neem een screenshot van een citaat dat je ziet op sociale media die echt thuiskomen, herhaal een favoriete citaat voordat je naar een trainingssessie gaat of zet een tijdelijke tatoeage op van een zin die je tijdens je hele training kunt bekijken.

Onthoud uw reden

Als u weer in contact komt met het waarom achter uw trainingen zal dit u inspireren om het werk in te zetten. Doet u dit om het cholesterolgehalte te verbeteren? Spieren opbouwen? Afvallen? Krijg je een PR? Een goed doel helpen? Wat het ook is, laat het je motiveren om te werken.

Maak een plan

Doelen kunnen soms verheven en onhaalbaar lijken, dus neem de tijd om elk doel op te schrijven en een plan te maken om elk doel te bereiken. Dit zal je laten zien welk werk je moet doen om succes te bereiken. Het hebben van een plan kan u motiveren door het behalen van kleinere mijlpaaldoelen terwijl u werkt aan uw grotere, lange termijn doelen.

Racekleding met rits

Niets is zo motiverend als de voorbereiding op een race. Als je niet aan het racen bent, kan het moeilijk zijn om deze opwinding en motivatie te voelen om de training te doen. Het goede nieuws is dat je je niet hoeft in te schrijven voor een race om de voordelen te krijgen – doe maar alsof! Kant je raceschoenen op, trek je racekit aan, oefen je wedstrijddagvoeding of doe je een race-prep workout.

Download een Podcast

Luisteren naar een podcast met betrekking tot je sport, prestaties of mentaliteit kan je mentaal geëngageerd en gemotiveerd houden. Kies een serie die door een expert wordt geleid en die je in staat stelt om meer te leren over het perfectioneren van je techniek. Of kies voor een serie die zich aanmeldt bij andere sporters om te praten over hun reis en ervaringen. Je zal je kunnen verhouden tot hun succesverhalen of ontberingen en je zal het gevoel hebben dat je niet alleen bent, een behoorlijk motiverend aspect.

Pomp de muziek op

Probeer wat snelle, energieke nummers toe te voegen aan je afspeellijst. Het kiezen van nummers met woorden als snel, sterk of krachtig kan geweldig zijn voor het stimuleren van de stemming en de motivatie om je workout te doen. Zoek in je muziekstations naar ‘workout’ of ‘cardio’ om te zien wat anderen leuk vinden.

Stel een alarm in

Voor sommigen heeft de motivatie een constante herinnering nodig. Dat is goed. Wacht niet op de motivatie om toe te slaan, maar zorg ervoor dat het gebeurt! Stel een dagelijkse wekker in om je sneakers te rijgen, kernwerk te doen of zelfs gewoon om in te checken met je trainingsdoelen.

Speel naar je kracht

De motivatie kan afnemen wanneer je je constant in elkaar geslagen voelt door zware trainingen waarbij je prestaties geen winst in snelheid, kracht of kilometerstand laten zien. Ga erop uit en doe je favoriete trainingen waarvan je weet dat je er goed in bent en geef je een goed gevoel. Het zou kunnen zijn baanwerk, sprints, squats, een les in de sportschool… wat dan ook! Je zult je klaar voelen om die uitdagende trainingen weer aan te gaan als je eenmaal een beetje succes hebt gehad.

Verbinding maken met anderen

Word lid van een Facebookgroep, Listserve of een ander chatforum met andere atleten met dezelfde atletische interesses. Als je problemen, wedstrijden, versnellingen, routes en meer met anderen kunt bespreken, voel je je meer betrokken. Het geven van advies of ondersteuning aan anderen kan ook een boost geven aan hoe je je voelt over de sport.

Probeer iets nieuws

Als het voelt alsof de vooruitgang is vastgelopen of niet goed gaat, kan het vinden van succes op andere gebieden een unieke uitdaging zijn om je training te motiveren. Doe een sport die u niet kent, doe mee aan een recreatieve basketbal- of volleybalwedstrijd of probeer een fitness- of thuisvideo die u hebt willen uitproberen.